Vandvarmer er gode at have i alle hjem

en ny vandvarmer

Sharing is caring!

Din vandvarmer kræver lidt regelmæssig vedligeholdelse for at køre effektivt, og for at holde længere. Det skyldes, at mineraler og andet sediment ophobes i vandvarmere, og denne opbygning betyder, at din vandvarmer skal arbejde hårdere for at gøre sit arbejde. Det kan endda få tanken til at ruste. Men med nogle få trin og opgaver kan du hjælpe med at forhindre disse problemer:

Juster termostaten til 120 grader: Ved højere temperaturer ændres endnu mere mineraler og danner aflejringer. Så hold det i zonen. Og når du planlægger at forlade i et par dage, skal du ændre termostaten på gasvarmere til “ferie” indstilling, som holder pilotlyset uden opvarmning af vandet.

Skyl vandvarmeren: Dette skal ske en eller to gange hvert år. Start med at slukke for el eller gas til varmere. Derefter lukkes ventilen, der leverer koldt vand. Tilslut en slange til afløbsventilen. Åbn det varme håndtag af en vandhane og tøm tanken helt sikkert. Når tanken er tom, skal du lukke afløbsventilen og fjerne slangen. Så skal du åbne koldt vandforsyning. Dernæst åbner varmtvandsvandene i dit hus en ad gangen og venter, indtil vandet strømmer ud fra dem, før du genopretter strømmen til varmere.

Se hvad vi skal vælge af forskellige vandvarmer

Kontroller “offer” anode stang: Dette er en lang metalstang, der tiltrækker ætsende mineraler og fjerner dem fra systemet. Se nøje for skader – hvis det er for korroderet, kan det ikke gøre sit job. Udskiftning af stangen er meget billigere end at købe en ny vandvarmer! Nyere varmeapparater lavet med plastik mod metalforing må ikke have denne stang.

Test temperatur- og trykaflastningsventilen: Denne ventil er bygget for at åbne automatisk, hvis trykket eller temperaturen inde i tanken stiger til farlige niveauer. En opbygning af mineraler eller korrosion kan dog forårsage, at denne ventil fryser. For at kontrollere ventilen skal du slukke for el eller gas til varmere og lukke koldt vandtilførselsventilen. Løft turtageren på ventilen, og vent lidt vand ud. Hvis ventilen ikke løser noget vand, betyder det at det skal udskiftes.

Overvej et vandblødgøringsmiddel eller filtreringssystem: Installering af en af ​​disse vil ikke kun påvirke kvaliteten af ​​dit hjem vand, men det vil også øge vandvarmerens levetid – hvilket gør en multi-purpose multi-benefit investering.

Se hvad en vandvarmer kan gøre for dit hjem

Mens din brugervejledning kan føre dig igennem alle disse vedligeholdelsesopgaver til din vandvarmer, er det ofte bedst at ansætte en professionel tekniker til at håndtere årlige vedligeholdelsesbehov og potentielle reparationer. Dette sikrer, at jobbet er færdigt fuldt ud, sikkert og korrekt. Og at din vandvarmer løber i tip-top form hele sæsonen og år lang.