Skotland er et sted hvor man kan rejse rundt

Rundrejse Skotland

Sharing is caring!

Skotland har mange skatte i sit kompakte område – store himmel, gamle arkitektur, spektakulære dyreliv, fremragende skaldyr og gæstfri, jordnære mennesker.

Udendørs eventyr

Skotland har nogle af de største vildmarksområder tilbage i Vesteuropa. I denne dyrelivshavn kan du se gyldne ørne svæve over de nordlige højlands lochs og bjerge, spotterter tumbling i kelpen langs kysten af ​​de ydre hebrider og se minkehvaler bryde ud for Mulls kyst. Rundrejse Skotland er også en eventyrlegeplads: Du kan trampe tårnpladderne i Cairngorms, balance langs tæthedskanter, der er spændt mellem toppe af Cuillin, havkajak blandt de sejlhagede øer i de ydre hebrider, og tag en fartbådstur i det hvide vand af Corryvreckan boblebad.

Deep History

Skotland er et land med en rig, flerlags historie, et sted hvor hvert hjørne af landskabet er gennemsyret i fortiden – en øde croft på en økyst, en hede, der engang var en slagmark, en hule, der beskyttede Bonnie Prince Charlie. Hundredvis af slotte, fra sletten, men forbyder tårnhuse af Hermitage og Smailholm til de udførlige machicolerede fæstninger af Caerlaverock og Craigmillar, vidner om landets ofte turbulente fortid. Og kampe, der spillede en afgørende rolle i bygningen af ​​en nation, huskes og bringes til liv på steder som Bannockburn og Culloden.

En smag af Skotland

Besøgende har opdaget, at Skotlands restauranter har rystet deres gamle ry for dybfri mad og unsmiling service og kan nu konkurrere med de bedste i Europa. En ny fundet respekt for lokale råvarer af høj kvalitet betyder, at du kan feste på fersk fisk og skaldyr nogle timer efter det blev fanget, oksekød og vildt, der blev hævet kun få kilometer væk fra dit bord og grøntsager, der blev dyrket i dit hotel egen økologisk have. Top det hele med en dram af single malt whisky – rige, komplekse og stemningsfulde, det er Skotlands sande smag.

Kulturen er fantastisk i Skotland

Det være sig poetikken til Robert Burns, Ian Rankins kriminalfilm eller Emeli Sandes sange, Skotlands kulturelle eksport er værdsat verden rundt, lige så meget som whisky, tweed og tartan. Men du kan ikke slå Reading Burns ‘digte i den landsby, hvor han blev født, nyder en inspektør Rebus-roman i Rankins egen Edinburgh eller fanger de seneste skotske bands på en musikfestival. Og museer som Glasgows Kelvingrove, Dundee’s Discovery Point og Aberdeens Maritime Museum fejrer indflydelsen fra skotske kunstnere, ingeniører, opdagelsesrejsende, forfattere og opfindere til at forme den moderne verden.